Već tradicionalno, po peti put, obilježili smo Svjetski dan hrane podižući svijest o potrebi promišljanja o kvaliteti naše prehrane. Do sada smo govorili o žitaricama, tikvicama, mahunarkama i mliječnim proizvodima u prehrani, a ovu godinu posvetili smo kupusnjačama.
Djelatnici škole pripremili su klasična domaća jela od kupusnjača kao što su sarma i sekelji gulaš, salata od crvenog kupusa s narescima,ali i niz zanimljivih gastronomskih kombinacija koje učenici do sada možda nisu imali prilike degustirati.
Tako su se u ponudi našli mafini od kelja, pizzete s tijestom od karfiola i brokule, zelena rolada od brokule, zapečeni karfiol s nekoliko vrsta sira, prokulice s pancetom i sirom, coleslaw salata, savijača od kiselog zelja te kiseli kupus s rižom i kobasicama.
Pozitivno smo iznenađeni koliko su dobro učenici prihvatili ponuđena jela.