Produženi boravak

Rad u produženom boravku

U cilju organiziranog provođenja vremena učenika nakon redovne nastave organiziran je Program produženog boravka koji je namijenjen učenicima od 1. – 4. razreda. U program produženog boravka mogu se uključiti učenici temeljem vlastite odluke i odluke roditelja/staratelja.

Produženi boravak je organizirano vrijeme nakon redovne nastave kada učenici uz pomoć i vođenje učiteljice pišu zadaću, vježbaju i uče, no i vrijeme kada  kroz likovne radionice, čitanje i pričanje priča i pjesama, igru i brojne aktivnosti učenici uče o životnim vrijednostima: toleranciji, prihvaćanju različitosti, empatiji, poštivanju drugih te razvijaju i jačaju prijateljstva.

U produženom boravku obilježavamo sve važni datume kao što su: Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Međunarodni dan tolerancije, Dan ružičastih majica, Dan svih svetih, Božić, Valentinovo, Maškare, Uskrs, Dan planeta Zemlje, Dan očeva, Majčin dan, Dan ljubaznosti, Dječji tjedan, Tjedan svemira i mnoge druge. Učenici produženog boravka uređuju svoju gredicu u školskom vrtu (sade začinsko bilje, cvijeće, luk i jagode), zalijevaju te na kraju i ubiru plodove svojega rada koji se zatim pripremaju za jelo u našoj školskoj kuhinji. U slobodno vrijeme, učenici borave u školskom dvorištu i školskom igralištu igrajući različite timske igre te neke pomalo i zaboravljene. U zimskom razdoblju i kad je lošije vrijeme, učenici  dio slobodnog vremena provode u školskoj dvorani igrajući graničar, nogomet itd.

TJEDAN SVEMIRA U PRODUŽENOM BORAVKU listopad 2024.

Učenici produženog boravka obilježili su Tjedan svemira.

Sudjelovali su u radionici, crtali, bojali, izrađivali plakate, zabavljali se, ali i puno naučili.

Skip to content