preskoči na sadržaj
 

PRODUŽENI BORAVAK

 

U cilju organiziranog provođenja vremena učenika nakon redovne nastave organiziran je Program produženog boravka koji je namijenjen učenicima od 1. - 4. razreda. U Program produženog boravka mogu se uključiti učenici temeljem vlastite odluke i odluke roditelja/staratelja.

 Cijena za cijeli dnevni jelovnik je 13,00 KN.

Stručne osoba koje provode program Produženog boravka su  učiteljice Tatjana Bosak i Kristina Cikač.

 

RASPORED RADA PRODUŽENOG BORAVKA

 

11.30 – 16.30

 

Objed u 12.30

 

 

      Učenici koji nisu korisnici produženog boravka, temeljem vlastite odluke i odluke roditelja/staratelja, imaju pravo na prehranu koja može biti kontinuirana ili povremena uz prethodnu najavu. Troškovi prehrane za ručak iznosi 13 kn/dan. Jelovnik se nalazi na mrežnim stranicama škole, produženom boravku i školskoj kuhinji.

 

Iz pera učiteljice Ivane Hosni,
 

PRODUŽENI BORAVAK – MJESTO UČENJA, IGRE I RADA

Posljednjih godina sve je veći interes i potreba roditelja za produženim boravkom djece u osnovnoj školi. Budući da su roditelji zaposleni, ne žele ostaviti dijete bez nadzora samo kod kuće, a nemaju pomoć bake, djeda ili drugih rođaka, tako da se sve češće odlučuju upravo za ovu mogućnost.

Što je uopće produženi boravak?

Kao što i sam naziv kaže, to je produženi dnevni rad nakon redovite prijepodnevne nastave. Djeca nakon nastave ne odlaze kući, nego ostaju u školi s učiteljicom koja radi u produženom boravku. Predviđen je za učenike od 1. do 4. razreda, a traje od 11:30 do 16:30 sati. U vrijeme produženog boravka učenici pišu domaće, svladavaju nastavni program, imaju ručak gdje uživaju u delicijama našeg kuhara, ali imaju i organizirano vrijeme za igru te boravak na svježem zraku. Učiteljica osmišljava i kreativno provođenje vremena. Organiziraju se likovne radionice u kojima učenici rado sudjeluju i kreativno se izražavaju. Neke od njih su: izrada božićnih ukrasa, izrada maski kaširanjem, izrada proljetnih ukrasa, bojanje jaja, izrada piramide zdrave prehrane, likovna radionica – mozaik…

Produženi boravak nije, dakle, samo učenje i ponavljanje te pisanje domaće zadaće, nego povezuje učenje, igru i rad, a učiteljica svojim radom potiče i pomaže učenicima.

Riječ roditelja:

gđa. Janja Jambrošić: Ove školske godine produženi boravak je u mnogočemu poboljšan dolaskom nove učiteljice, a time i novih pravila ponašanja, učenja i provođenja slobodnog vremena. Učiteljica se izuzetno trudi oko djece i uređenja prostora boravka. Unatoč tome, ostaje problem velike vlage i neugodnog mirisa koji bi dugoročno mogli naštetiti zdravlju učenika.
gđa. Dunja Čolja: Veoma sam zadovoljna s načinom rada učiteljice. Svakom roditelju koji nema gdje ostaviti svoje dijete preporučila bih produženi boravak, jer tamo djeca dobivaju sve potrebno. Prije svega, riješe se školskih obveza koje učiteljica temeljito prekontrolira, a ostane im vremena i za igru. Kada dijete dođe kući, može preostalo vrijeme kvalitetno iskoristiti za druženje s obitelji i slobodne aktivnosti. 

Riječ učenika:

Vedran: Lijepo mi je kada, nakon napisane zadaće, gledamo crtiće ili idemo u dvoranu i igramo „Tko pogođen, sjedne“.
Leona: Lijepo mi je kada crtamo, pišemo, radimo nešto iz kolaža i idemo van na igru. Učiteljica je dobra zato što nam uvijek nešto zanimljivo pripremi za rad,

ravnatelj:

Mario Šipek, dipl.pov.

    

 

TražilicaVizija i misija V.osnovne škole

Misija Škole

 

Osnažiti svako dijete da se izdigne iznad svojih mogućnosti.

 

 

Vizija Škole

 

Osposobiti svakog učenika da uspješno konkurira u svijetu kao "globalni građanin" sa stavom.


Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Korisni linkovi
 • MZOŠ
 • Grad Varaždin
 • CARNet
 • Wikipedia


Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2012.

Ukupno: 193005
Ovaj mjesec: 189

Arhiva dokumenata

 


 


 

preskoči na navigaciju