preskoči na sadržaj

V. osnovna škola Varaždin

 

RAD U PRODUŽENOM BORAVKU

U cilju organiziranog provođenja vremena učenika nakon redovne nastave organiziran je Program produženog boravka koji je namijenjen učenicima od 1. - 4. razreda. U Program produženog boravka mogu se uključiti učenici temeljem vlastite odluke i odluke roditelja/staratelja.

 Cijena za cijeli dnevni jelovnik je 15,00 kn.

Stručne osoba koje provode program Produženog boravka su učiteljice razredne nastave Tatjana Bosak i Kristina Cikač.

 

RASPORED RADA PRODUŽENOG BORAVKA

 

11.30 – 16.30

 

Ručak u 12.20

 

 

      Učenici koji nisu korisnici produženog boravka, temeljem vlastite odluke i odluke roditelja/staratelja, imaju pravo na prehranu koja može biti kontinuirana ili povremena uz prethodnu najavu (trenutno je zbog epidemiološke situacije, prehrana učenika koji nisu korisnici produženog boravka, odgođena). Troškovi prehrane za ručak iznose 15 kn/dan. Jelovnik se nalazi na mrežnim stranicama škole, produženom boravku i školskoj kuhinji.

Zbog trenutne epidemiološke situacije produženi boravak organiziran je u dvije smjene te u jutarnjoj smjeni boravak počinje s radom u 8.05 te traje do odlaska učenika na redovnu nastavu. Vrijeme doručka je u 9.30. U poslijepodnevnoj smjeni rad produženog boravka počinje u 11.10 te traje do 16.30.

 

 

PRODUŽENI BORAVAK – MJESTO UČENJA, IGRE I RADA

Posljednjih godina sve je veći interes i potreba roditelja za produženim boravkom djece u osnovnoj školi. Budući da su roditelji zaposleni, ne žele ostaviti dijete bez nadzora samo kod kuće, a nemaju pomoć bake, djeda ili drugih rođaka, sve se češće odlučuju upravo za ovu mogućnost.

Što je produženi boravak?

Kao što sam naziv kaže, to je produženi dnevni rad nakon redovite prijepodnevne nastave. Djeca nakon nastave ne odlaze kući, nego ostaju u školi s učiteljicom koja radi u produženom boravku. Predviđen je za učenike od 1. do 4. razreda, a traje od 11:30 do 16:30 sati. Zbog epidemiološke situacije, trenutno produženi boravak pohađaju učenici 1. i 2. razreda. U vrijeme produženog boravka učenici pišu domaće zadaće, svladavaju nastavni program, imaju ručak gdje uživaju u delicijama naših kuhara, pazeći na zdravu prehranu. Učenici imaju i organizirano vrijeme za igru te boravak na svježem zraku. Učiteljice osmišljavaju i kreativno provođenje vremena. Organiziraju se likovne radionice u kojima učenici rado sudjeluju i kreativno se izražavaju. Neke od njih su: izrada božićnih ukrasa, izrada maski kaširanjem, izrada proljetnih ukrasa, bojanje jaja, izrada piramide zdrave prehrane, likovna radionica – mozaik… U produženom boravku često preko radionica obilježavamo važne datume kroz godinu kao što su: Valentinovo, Dan planeta Zemlje, ali i Dan zagrljaja, Međunarodni dan tolerancije, Majčin dan, Dan očeva, Dan ljubaznosti, Svjetski dan zdravlja itd. Učionice produženog boravka ove smo godine dodatno opremili dvosjedima, jastučićima za sjedenje te didaktičkim i društvenim igrama tako da učenici doista imaju osjećaj boravka kod kuće.

Rad učitelja u produženom boravku razlikuje se od redovne nastave jer se ne svodi  samo na pisanje zadaće, učenje i ponavljanje, nego povezuje učenje, igru i rad. Učiteljice u produženom boravku pripremaju učenike za bolje snalaženje i osamostaljivanje u pisanju domaće zadaće, ponavljanju i uvježbavanju nastavnih sadržaja te primjeni naučenog u redovnoj nastavi. Zadatak je učiteljica da prate djecu i izmjenjuju vrijeme za rad, odmor i igru kako bi smanjile umor i povećale koncentraciju učenika uzimajući u obzir njihov emotivni, društveni i psihološki razvoj.

 

Učiteljice: Kristina Cikač i Tatjana Bosak

***

 

Zimske radosti

Budući da je pao snijeg, učenici produženog boravka sa svojim učiteljicama iskoristili su vrijeme za snježne radosti. Na školskom igralištu uživali su u snježnim igrama, grudanju i izradi snjegovića. Nakon toga učenici su se ugrijali izrađujući i slikajući svoje šalice s toplim napitkom – čajem, vrućom čokoladom i bijelom kavom. Ove zimske radosti iskoristili smo i za ponavljanje nastavnog sadržaja iz prirode i društva

 

 

    

 


Vizija i misija V.osnovne škole

Misija Škole

Osnažiti svako dijete da se izdigne iznad svojih mogućnosti.

 

Vizija Škole

Osposobiti svakog učenika da uspješno konkurira u svijetu kao "globalni građanin" sa stavom.

 

Himna škole

Himnu V. osnovne škole možete poslušati na poveznici ispod

Peta je za pet

 

Facebook profil škole

 
Školski list Zlatna zrnca

***

Virtualne učionice

4b

5a                5b

 6a                6b 

7a                7b

8a                8b

Što pišu o nama ?
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pristup e-dnevniku
E-dnevnik za nastavnike

E-dnevnik za učenike i roditelje

Korisne poveznice

e-Škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – Wikipedija

Portal za škole - Vijesti iz CARNET-a - Meduza - nova usluga za  distribuciju višemedijskih sadržaja

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2012.

Ukupno: 232523
Ovaj mjesec: 3578
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
V. osnovna škola Varaždin / Frana Kurelca 11/1, HR-42000 Varaždin / os-peta-vz.skole.hr / ured@os-peta-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju