preskoči na sadržaj

V. osnovna škola Varaždin

 > Naslovnica
Vijesti

mala Škola za VELIKE uspjehe

Autor: Zdravko Lacković, 6. 6. 2019.

 Nakon održanih županijski i državnih natjecanja u znanju i sportu u školskoj godini 2018./2019. naši učenici vratili su se s velikim uspjesima. S ponosom smo ih istaknuli u holu Varaždinske Građanske garde kako bi bili uzor i motivacija ostalim učenicima i na ponos svojih roditelja. Potvrda je to i rada učitelja/ica koji marljivo rade i usmjeravaju učenike ne samo na nastavi nego i ostalim aktivnostima vezanim uz nastavu tako da su u ove uspjehe učenika utkane i njihove niti znanja i vještina.

 

S ponosom ih predstavljam.

Natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

DOMAGOJ BELIĆ

Učenik 7. a razreda osvojio je prva mjesta na županijskim natjecanjima iz biologije i kemije te time stekao pravo sudjelovanja na državnim natjecanjima.

Na Državnom natjecanju iz kemije koje se održalo u Splitu od 14. -17. travnja 2019. u jakoj konkurenciji od 115 učenika zauzeo je odlično 7. mjesto.

Na Državnom natjecanju iz biologije koje se održalo u Podgori od 12. do 15. svibnja 2019. osvojio je zapaženo 13. mjesto.

Mentorica Gordana Križanić

ANAMARIJA MRKONJIĆ

Učenica 8. a razreda na županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina  osvojila je 1. mjesto.

Sudjelovala na Državnom natjecanju u Poreču od 25. do 28. ožujka 2019. te zauzela solidno 10. mjesto. Anamarija je sudjelovala 2017.  na državnom natjecanju u istoj kategoriji te je osvojila 9. mjesto.

 

LUCIJA ŠAVOR

Učenica 7. a razreda na županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji strojarske konstrukcije  osvojila je 2. mjesto. Te je pozvana na Državno natjecanje u Poreču od 25. do 28. ožujka 2019. i zauzela solidno 16. mjesto. Lucija je sudjelovala 2018.  na državnom natjecanju u kategoriji graditeljstvo te je osvojila 7. mjesto.

Sudjelujući u natjecanju mladih tehničara učenici već u osnovnoj školi stječu ozbiljna iskustva iz područja tehnike i tehnologije, što ih može motivirati za izbor budućega inženjerskog zvanja ili nastavak karijere u tehničkom području. Na taj se način učenici usmjeravaju u STEM području, što se ostvaruje rukovanjem različitim strojevima, alatima i priborom, izborom i obradom materijala, sastavljanjem i programiranjem sklopovlja, pri čemu učenik/ce izrađuje tehničku tvorevinu prema zadanoj dokumentaciji.

 

Mentorica Ines Brckan

 

JOSIP SLATKI

Učenik je 7.a razreda V. osnovne škole Varaždin koji se ističe velikim interesom za geografiju i geografske teme.

Snažnu unutarnju motivaciju za usvajanje geografskih sadržaja i razvijanje kartografske pismenosti pretočio je u odlične rezultate osvojivši već drugu godinu za redom 1. mjesto na županijskoj razini Natjecanja iz geografije osnovnih škola Varaždinske županije.

Premda se tijekom godina susreo s različitim preprekama, one ga nisu nimalo omele na „geografskom putu“, čime je naš „hodajući Google Maps“ pokazao da nije samo pravi geografski znalac već i čvrst karakter.

U razgovoru s Josipom stoga možete saznati sve o ozljedama koje je zadobio uoči natjecanja, što misli o zbrajanju i oduzimanju kao osnovnim matematičkim operacijama te zašto mu pogled na crne kemijske izaziva stres.

Također, zanimljivo je i to da ćete Josipa rijetko uspješno uhvatiti kamerom, osim u iznimnim situacijama kada su mu misli usredotočene na nešto važnije.

mentorica Ivana Ivković

 

TEODOR BELAJ

Učenik 5. b razreda sudjelovao je na županijskom natjecanju iz informatike i osvojio 3. mjesto. Natjecanje se odvijalo u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet.

NIKOLA SAJKO

Učenik 5. b razreda sudjelovao je na županijskom natjecanju iz informatike i osvojio 2. mjesto. Natjecanje se odvijalo u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet.

Mentor Zdravko Lacković

 

Ekipa ŠSD V.OŠ Varaždin – odbojka

Tibor Kovačić, Vinko Horvatić, Patrik Brezovec, Borna Šopar,  Ivan Mihalj, Matej Roginić, Lino Mežnarić, Borna Tuk, Roko Kovačić, Borna Pahor i Dino Šestak.

Na županijskom natjecanju Školskih sportskih društava osnovnih škola u odbojci, učenici  V. osnovne škole osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na Državno prvenstvo koje se održalo u Poreču od 25 -27. ožujka ove godine gdje su zauzeli solidno 9. mjesto.

 

Košarkaška ekipa V. osnovne škole

Tibor Kovačić, Vinko Horvatić, Patrik Brezovec, Borna Šopar,  Ivan Mihalj, Matej Roginić, Lino Mežnarić, Borna Tuk, Luka Kovačićek.

Na županijskom natjecanju Školskih sportskih društava osnovnih škola u košarci, učenici  V. osnovne škole osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na Državno prvenstvo koje se održalo u Poreču od 6. do 8. svibnja ove godine. Učenici osvajaju solidno 9. mjesto od ukupno 24.  osnovne škole.

 

Atletika

Matej Roginić – 100m/štafeta, Karlo Keretić – 300m/štafeta, Luka Kovačićek – skok u dalj, Borna Šopar – skok u vis, Patrik Brezovec – kugla, Ivan Mihalj – vortex, Borna Tuk – štafeta, Daniel Hukić - štafeta, Tibor Kovačić – 800m

 

Na županijskom natjecanju osnovnih škola u atletici, učenici  V. osnovne škole osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na Državno prvenstvo koje se održalo u Splitu od 20. do 21. 5. Od 21 osnovne škole „naši dečki“ su osvojili 9. mjesto.

 

Na svim natjecanjima učenici su pokazali zavidne motoričke i kognitivne sposobnosti, timski rad i određenu dozu zrelosti i snalaženja u novonastalim situacijama.

 

Mentorica Lovorka Maruševec

 

 

Ostala natjecanja i uspjesi učenika V. osnovne škole Varaždin

 

FRAN MARČEC

 

Učenik 3. a razreda i polaznik Centra izvrsnosti . Sudjelovao je na državnom Festivalu matematike u Puli 6. svibnja 2019. U kategoriji Piko (3. i 4. razredi) sa svojom ekipom (Ivan Goričanac, Iskra Županić i Nino Petek) osvojio drugo mjesto u konkurenciji 33 ekipe.

Fran je uključen u dodatnu nastavu iz matematike u našoj školi, a redovito polazi nastavu matematike u Centru izvrsnosti svake subote ujutro dok još većina njegovih prijatelja spava.

Svaki trud se isplati, a to je Fran još jednom dokazao.

Mentorica Sanda Rajn

 

STELA KUKEC

 

Učenica 8. a razreda sudjelovala na županijskoj razini iz „Modelarska liga“ u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin i osvojila 1. mjesto zajedno sa Anamarijom Mrkonjić. Ovim uspjehom pozvane su na Državnu razinu natjecanja od 31.5. do 2.6 u Kraljevici te su zauzele zapaženi rezultat. Stela je i prijašnjih godina sudjelovala na državnim natjecanjima, a 2017. godine na Državnom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji maketarstvo i modelarstvo osvojila je 3. mjesto.

Mentorica Ines Brckan

 

BELA MITROVIĆ

Učenica 4. b razreda sudjelovala je na 7. Međunarodnom festivalu "Djeca pjevaju" koje se održalo 29. ožujka 2019. u Varaždinu u dvorani Graberje. Osvojila je prvu nagradu stručnog žirija u mlađoj kategoriji (od 6 do 10 godina). Bela je otpjevala autorsku pjesmu „Ana i Braco“ uz odličnu pratnju plesačica Ele Martak, Dragane Oršuš i Une Horvat.

Mentor Mladen Fotak

 

Mario Šipek, ravnatelj

Više u galeriji slika.
 

 

 

 
Vizija i misija V.osnovne škole

Misija Škole

Osnažiti svako dijete da se izdigne iznad svojih mogućnosti.

 

Vizija Škole

Osposobiti svakog učenika da uspješno konkurira u svijetu kao "globalni građanin" sa stavom.

 

Himna škole

Himnu V. osnovne škole možete poslušati na poveznici ispod

Peta je za pet

 

 
Školski list Zlatna zrnca

***

Virtualne učionice

3b

5a                5b

 6a                6b 

7a                7b

8a                8b

Što pišu o nama ?
Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pristup e-dnevniku
E-dnevnik za nastavnike

E-dnevnik za učenike i roditelje

Korisne poveznice

e-Škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – Wikipedija

Portal za škole - Vijesti iz CARNET-a - Meduza - nova usluga za  distribuciju višemedijskih sadržaja

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2012.

Ukupno: 226359
Ovaj mjesec: 1906
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
V. osnovna škola Varaždin / Frana Kurelca 11/1, HR-42000 Varaždin / os-peta-vz.skole.hr / ured@os-peta-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju